headerimg

Covid-19 maatregelen

Op deze pagina van de vc Were Di website vind je informatie over de coronamaatregelen bij vc Were Di.

Sporthal Molenbroek Gemert.

Laatste aanpassingen van 19 oktober 2020. Klik hier.
 
Uit de persconferentie van het kabinet van maandagavond 28 september blijkt dat er vanaf 18.00 uur vandaag aanvullende maatregelen gelden om het coronavirus te bestrijden. De maatregelen gelden voor ten minste drie weken. Er kan gewoon gevolleybald worden. Trainingen en wedstrijden kunnen doorgang vinden, maar met enkele aanpassingen. Meer informatie hierover is terug te vinden inUit de persconferentie van het kabinet van maandagavond 28 september blijkt dat er vanaf 18.00 uur vandaag aanvullende maatregelen gelden om het coronavirus te bestrijden. De maatregelen gelden voor ten minste drie weken. Er kan gewoon gevolleybald worden. Trainingen en wedstrijden kunnen doorgang vinden, maar met enkele aanpassingen. Meer informatie hierover is terug te vinden in dit nieuwsbericht.
 

Met ingang van 19 september 2020 begint de competitie. Hoewel in de voorbije maanden een aantal versoepelingen zijn doorgevoerd, gelden nog altijd gelden strikte coronamaatregelen. Om een en ander vooraf te verduidelijken hebben we een aantal zaken op een rijtje gezet. Wij doen een oproep aan alle coaches en spelers vóór hun eerste wedstrijd het onderstaande goed door te nemen, zodat de wedstrijden soepel kunnen verlopen en iedereen weet wat er moet gebeuren.
• De toegang is dezelfde toegang als normaal gesproken, bij binnenkomst handen desinfecteren met desinfectie gel aanwezig in het portaal.
• Vanuit het portaal loop je door de centrale gang naar de hal.
• Kleedlokalen mogen worden gebruikt in overleg met de vereniging wordt de sporters verzocht thuis om te kleden.
• Er mag gedoucht worden.
• Na het sporten verlaat je de sporthal via de uitgang of ga je naar de kantine via de centrale hal.
• Uitgang kantine via de nooddeur aan zijkant.
• In de gangen, toiletten en horeca ruimte de 1,5 meter afstand aangehouden. Geadviseerd wordt dat volwassen sporters ook tijdens het sporten zoveel mogelijk de 1,5 meter afstand aan te houden indien dit mogelijk is.
• Gebruik de toiletten zo min mogelijk: ga voorafgaand aan het bezoek van de sporthal thuis naar het toilet. De toiletten in de centrale hal kunnen worden gebruikt voor toilet bezoek, de beheerder reinigt deze regelmatig tussentijds.
• Vraag de leden zoveel mogelijk thuis, voorafgaand aan de training, naar het toilet te gaan.
• Kom niet te vroeg naar de sporthal maar zorg dat je precies op tijd bent. Ga ook na afloop direct naar huis of naar de kantine met inachtneming van de richtlijnen.
• De sportaccommodatie is tot 100 personen toegankelijk voor publiek of ouders. Het publiek kan op de tribune plaatsnemen. Wel dient het publiek de aanwezigheidslijst in te vullen. Indien het publiek hier geen gebruik van wenst te maken blijf dan buiten wachten en houdt daarbij minimaal 1,5 meter afstand aan. Uitzondering hierop is de kantine, waar onder voorwaarden gebruik van kan worden gemaakt.
• Desinfecteer ook je handen direct na het sporten.
• Bij de senioren vanaf 18 jaar geldt dat ze tijdens de sportactiviteit geen onderlinge afstand van 1,5 meter in acht hoeven te nemen. Buiten de sportactiviteit, dus ook in de kleedkamer en de sportkantine, geldt die regel wel. Houd hier rekening mee als je als wissel langs de kant staat.
• De zaalwacht van Were Di houdt toezicht. De zaalwacht is duidelijk te herkennen aan hun kleding. Zij verzorgen de opbouw en de afbouw van de velden.
Op het moment dat de zaalwacht bezig is met haar werkzaamheden blijven de velden leeg.

• De zaalwacht zit boven in de open ruimte op de tribune.
• Alleen de scheidsrechter komt naar de zaalwacht voor het ophalen en terugbrengen van het DWF.
• Voor en na gebruik van het DWF dient de scheidsrechter zijn/haar handen te desinfecteren.
• Zorg ervoor dat het DWF thuis volledig is ingevuld.
• Voor vragen over het bovenstaande gelieve via mail contact op te nemen met de Were Di, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
• Bij CMV toernooien zo min mogelijk publiek. Alleen toegang voor de chauffeurs. Zie Nevobo protocol.
Scheidsrechters/tellers
• Scheidsrechters dienen zelf voor eigen fluiten te zorgen.
• Na afloop van de wedstrijden het telbord en de pennen ontsmetten.

N.B. Ontsmettingsmiddel zal door vc Were Di beschikbaar worden gesteld.

Bovenstaande richtlijnen zijn een aanvulling op de richtlijnen van overheid en RIVM. Een belangrijk advies willen we hier nog even herhalen:
Als je gezondheidsklachten hebt die gerelateerd kunnen worden aan het coronavirus, blijf dan thuis en kom niet naar het sportpark om zo het risico op verspreiding zo veel als mogelijk tegen te gaan.

Samen gaan we proberen om de start van de wedstrijden in het nieuwe seizoen zo goed mogelijk vorm te geven. Dat zal van ons allemaal de nodige creativiteit en flexibiliteit vergen, maar in de afgelopen maanden hebben we laten zien dat het ongetwijfeld goed gaat komen. Afhankelijk van de ontwikkelingen kunnen de richtlijnen, zowel vanuit de overheid, het RIVM of Were Di, altijd veranderen, maar dan laten we dat meteen via de bekende mediakanalen aan jullie weten.
Tot slot
Als een lid van jullie team besmet is door het coronavirus, geldt het protocol dat door NOC/NSF is opgesteld.
Wij adviseren de communicatie af stemmen met de patiënt (of de familie van de patiënt) i.v.m. met de privacy en om af te stemmen met de GGD. Wat Were Di kan en moet communiceren naar leden is namelijk per geval anders, bijv. met betrekking tot wel of geen besmettingsgevaar voor andere clubleden.
Wanneer één van onderstaande vragen met JA wordt beantwoord, mag de sporter/trainer/vrijwilliger/medewerker de sporthal niet betreden:

1. Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts (vanaf 38 graden Celsius)?
2. Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
3. Heb je het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
4. Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?
5. Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

Kan het virus doorgegeven worden via zweet?
Door hoesten en niezen komt het virus uit neus, keel of longen naar buiten. Via kleine druppeltjes komt het virus in de lucht. Daarom is het van belang om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Het virus wordt niet via zweet doorgegeven.
Bron: informatie van NOC/NSF

 

© vc Were Di. All Rights Reserved.