2019-12-14 Civitas HS1

Afdrukken

Were Di heren 1 reisde vandaag af richting Venlo.

Uit eerdere uitwedstrijden tegen Civitas weten de heren uit Gemert dat het een lastige wedstrijd gaat worden om de winst, dan wel sets mee naar Gemert te nemen.

Na de warming up begint Were Di sterk. Alles loopt prima, flinke service druk waarna een goed blok ervoor zorgde dat Civitas niet aan aanvallen toe kwam. Zodra Were Di de pass moest gaan geven, kwam deze ook prima, waarna er een goede set-up gegeven kon worden en de bal mooi afgemaakt werd. Door dit spel van Were Di vast te houden had civitas geen duidelijk antwoord op het spel van Were Di en kwam er al snel een mooie voorsprong en werd deze vastgehouden. De set verliep goed door steeds een goede service druk, een goede service pas, set-up en aanval. De ballen die terug kwamen werden goed verdedigd. En door dit spel van Were Di, wat hun eigen spel is, werd de set gewonnen met 25-22. De 1e set was binnen. Dat zou een mooie pot gaan worden.

Maar door verschillende redenen zakt het spel van Were Di in elkaar. Civitas was niet ineens heel goed maar door de fouten van Were Di liep Civitas meteen een flink aantal punten uit. Deze achterstand zou heel de set blijven en groter worden. Het spel was weg. Tussendoor werden er nog wel punten gemaakt en fouten door Civitas gemaakt maar dit was niet overtuigend genoeg om terug te komen in de wedstrijd. De set werd verloren met 25-18.

Het staat weer 0-0 en er kan hier in Venlo nog steeds gewonnen worden. Met deze instelling begon de 3e set. Beide teams waren gewaagd aan elkaar en de emoties liepen soms hoog op. Doordat beide teams een matig spel speelden liep de set gelijk op maar Civitas liep een aantal punten uit in het begin. Doordat de scheidsrechter klaar was met het commentaar van Civitas kregen we een aantal punten op onze hand en kwamen we terug tot 2 punten verschil. Helaas konden we dit niet omzetten naar een gelijke stand en voorsprong. En werd deze set ook gewonnen door Civitas met 25-23.

Oké 2-1 achter. Maar zoals in het volleybal kun je nog altijd de wedstrijd gaan winnen en de stand naar 2-2 brengen. We gaan de 4e set in. Vanaf het begin ligt de fouten last bij Were Di hoog en komt Civitas in hun spel. Ze lopen uit en helaas kon Were Di niet de omschakeling maken om hun eigen spel op te pakken en terug te komen in de wedstrijd. Er volgt een achterstand en door een paar rare beslissingen van de scheidsrechter word de achterstand richting het einde van de set nog groter. Door nog een aantal mooie punten te maken, kreeg Were Di, net als in de 2e set, nog een heel klein sprankje hoop die misschien de set wel om zou draaien en het spel van Were Di om zal zetten na een mooie comeback. Maar helaas, dat gebeurde niet en deze set was verloren, net als de wedstrijd 25-14 en 3-1 voor de club uit Venlo.

Al met al een denderde start van het mooie en sterke spel van Were Di. Maar helaas werd dit niet heel de wedstrijd vastgehouden zodat er een hele andere wedstrijd gespeeld zou worden. Wederom maar 1 punt terug naar Gemert. Maar thuis hebben de mannen van Were Di het al vaker voor elkaar gekregen om de winst thuis tegen Venlo te verzegelen.

Met deze laatste wedstrijd voor 2019 gaan we op 11 januari verder met de 2e helft van de competitie en wel thuis tegen shock.

Een fijne jaarwisseling en een goed sportief 2020 gewenst van heren 1 van vc Were Di